Data: 2010-02-09 21:02:50
Temat: Re: Mleko
Od: "kog" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> On 9 Feb., 17:58, "kogutek" <k...@o...pl> wrote:
>
> > W przetworzonym nie ma adnych warto ci od ywczych, bo co
> > mo e da litr wody w kt rym jest ok 2% t uszczu.
>
> A w jakim procesie mleko traci bialko i cukry? :-) Tudziez wapn i inne
> mikroelementy?
>
> Stalker
Doświadczenie jest miarą poznania Świata. Weź litr wody mineralnej nie
gazowanej. Może być kranówka. Wsyp do litra wody pół płaskiej łyżeczki cukru,
wymieszaj. Następnie spróbuj. Woda z cukrem będzie sporo słodsza od mleka. Co
oznacza że w litrze mleka jest mniej niż pół łyżeczki cukru. Weź następnie litr
mleka i kilogram mięsa. Kilogram mięsa to mniej więcej litr. Odparuj wodę z
mleka i wysusz mięso na wiór. Następnie zważ i napisz nam tutaj ile ważyło to co
zostało z litra mleka i z kilograma mięsa. Jak potrzebujesz wapnia to łyknij
tabletkę z wapnem. Jest w niej z 50 razy więcej wapnia niż w litrze mleka.
Dlaczego nie piszesz że w mleku są cudowne środki ochrony roślin, antybiotyki,
anaboliki. A w takim ekologicznym prosto od krowy to mnóstwo różnych bakterii z
gruźlicą włącznie. Bo to że e coli jest tam w stu procentach przez grzeczność
nie wspomnę. Kilka lat temu bardzo zdrowy ołów byś znalazł. Dzisiaj już nie bo
robią paliwa bezołowiowe.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|