Data: 2011-12-19 17:41:03
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 19 Dec 2011 18:02:43 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Mon, 19 Dec 2011 15:25:46 +0100, Nixe napisał(a):
>
>> Szczerze mówiąc ja zamroziłabym przygotowane, ale jeszcze przed upieczeniem
>
> Te paszteciki mają być z mrożonego ciasta wszak, więc będzie ono do ich
> zrobienia rozmrożone. Powtórne zamrażanie raz rozmrożonej mrożonki bez
> obróbki cieplnej "między" grozi zatruciem lub niekorzystnymi zmianami jej
> właściwości.
Upieczone paszteciki można zamrozić, po rozmrożeniu zaś podpiec jakieś 5
minut w 150 stopniach, będą gorące, chrupiące, jak przed chwilą upieczone.
--
XL
|