Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net!
eu.feeder.erje.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!nx01.iad01.news
hosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!
unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Wed, 04 Jun 2014 21:48:53 +0200
From: Qrczak <q...@q...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100111
Thunderbird/3.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mrożone filety z ryb - niech ich SZLAG TRAFI !!
References: <d...@g...com>
<lmmfn6$11g$1@node1.news.atman.pl>
<538f4de3$0$2370$65785112@news.neostrada.pl>
<a...@4...net>
<tcjqwpw6yljn$.i9d44hd4tq9m.dlg@40tude.net>
In-Reply-To: <tcjqwpw6yljn$.i9d44hd4tq9m.dlg@40tude.net>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 35
Message-ID: <538f7824$0$2231$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87-207-125-135.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1401911332 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2231 87.207.125.135:61085
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356109
Ukryj nagłówki
Dnia 2014-06-04 21:45, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Wed, 4 Jun 2014 21:37:14 +0200, Ikselka napisał(a):
>> Dnia Wed, 04 Jun 2014 18:48:36 +0200, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2014-06-04 08:52, obywatel Stefan uprzejmie donosi:
>>>> Użytkownik napisał w wiadomości grup
>>>> dyskusyjnych:def1a118-f0e3-4140-ad37-a3339a830342@go
oglegroups.com...
>>>>
>>>> I tych co psują te rybki i tych co je sprzedają. Po rozmrożeniu i
>>>> wyciśnięciu lekkim dociskiem łapy, masa produktu spada o lekko licząc
>>>> 60%. W Wacka cięcie, też zajęcie !! Po "wyciśnięniu" produktu z jego
>>>> głównego składnika (H2O), są to już w zasadzie trociny. No, ale o tym
>>>> chyba wszyscy grupowicze doskonale wiedzą i nie ma się co zbytnio nad tą
>>>> rybką nomen omen rozwodzić.
>>>>
>>>> Hm, wiedzą ci, którzy umieją czytać. Jeśli na opakowaniu, ladzie
>>>> chłodniczej pisze: zawartość glazury 80% to robisz w tył zwrot, jeśli
>>>> pisze 10-15% zaczynasz oględziny i kalkulację. W zasadzie im mniej
>>>> glazury (czytaj: wody po rozmrożeniu) tym wyższa cena.
>>>> Bardzo często kupuję filety z tilapii po 20-22 zł (glazura 15 %) i nie
>>>> narzekam mięsko jędrne, zwarte.
>>>
>>> Tilapia... ryba, która zastąpiła pangę.
>>
>> Ktoś to w ogóle je? Brrr....
>
> "Rybka zwana pangą
>
> http://www.ekologia.pl/srodowisko/przyroda/panga-egz
otyczna-trucizna-czy-popularna-ryba-wietnamska-jest-
zdrowa,13700.html
"A słoń ma trąbę podobną do dżdżownicy"
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|