Data: 2015-11-06 21:57:15
Temat: Re: Najlepsza śmietana
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:qgir7hwhyq9f$.zl5478x7kepm.dlg@40tude.net...
>> A ja wiem, o co Ewie chodziło. Nie o smród, a o "smrodek". Bo taka np.
>> perfuma nie śmierdzi smrodem, a jednak często powoduje nieznośność w
>> nosie, mózgu i żoładku.
>> Bo ja też każde powąchanie mleka prosto od krowy odchorowywałam, czasami
>> nawet w pobliskich krzakach. A zsiadłe albo twaróg nigdy mi nie
>> śmierdział.
>
> Bo to z ukwaszonego.
> Bakterie kwasu mlekowego opanowały środowisko i
> zapewne zeżarły "zapach" 3-)
Ale to KISZONE a nie kwaszone ma bakterie...
Kwaszone jest ukwaszone dolewką kwasu, prawda?
>> A sery to potrafię i naśmierdniejsze na świecie z apetytem jeść.
>
> Ja też. Wszelkie śmierdziuchy. Nawet specjalnie zaśmierduję serek biały,
> tak ze lepiej w tym czasie gości nie przyjmować - a potem go topię z
> kminkiem i małmazja z tego jest do chleba.
No ale Twój ser, ten nieżywy, tylko podsycha, nie gliwieje... więc jak?
> Wszystke sery kocham, lecz z jednym wyjątkiem - serów kozich.
> SERY KOZIE - co to to nie-e-e-e-e.
Bardzo smaczne.
|