Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!news-out.r
eadnews.com!news-xxxfer.readnews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com
!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada
.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Napaliłam dziś...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1wmw61fze3p8b$.147ng86lh1ft3$.dlg@40tude.net>
<53c1165e$0$2242$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@4...net>
<53c19a88$0$2239$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Sat, 12 Jul 2014 22:53:43 +0200
Message-ID: <12lhglhwe7gbn$.1q4wt7dehz29c.dlg@40tude.net>
Lines: 33
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.80.125
X-Trace: 1405198423 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2371 79.185.80.125:8712
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356515
Ukryj nagłówki
Dnia Sat, 12 Jul 2014 22:28:55 +0200, cef napisał(a):
> W dniu 2014-07-12 21:48, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 12 Jul 2014 13:05:01 +0200, cef napisaĹ(a):
>>
>>> W dniu 2014-07-11 22:06, Ikselka pisze:
>>>> ...pod fajerkami i pasztety krÄĹlicze wÄšÂaÄšÂnie z piekarnika wyjadĂÂ
za
chwilĂÂ,
>>>> a na ich miejsce wstawiĂÂ ciasto kruche - no trzeba wykorzystaĂÂ
>>>> dobrodziejstwo ognia :-)
>>>
>>> KolejnoĹÄ niespecjalna.
>>
>> ?
>> :-)
>
> W moim zwykłym piekarniku zapach pieczystego
> utrzymuje się dość długo. Bałbym się, że jakiekolwiek
> ciasto złapie ten zapach. Ale Twój pewnie superwentylowany.
Piekarniki w kuchenkach el./gaz. mają uszczelki czy co tam jeszcze. Mają
też WEWNĄTRZ grzałki, a to oznacza, że ich ścianki nie są tak rozżarzone,
raczej grzane jest powietrze.
Mój piekarnik pod fajerkami ma drzwiczki bez uszczelki, więc co
niepotrzebne, to sobie dziurkę znajdzie, no a z powodu równomiernego
ogarniania go OD ZEWNĄTRZ gorącym powietrzem z paleniska, to jego ścianki i
to całe są równo rozgrzane i to na pewno mocniej niż scianki Twojej
kuchenki, bo nie miejscowo; dlatego każda kropelka tłuszczu (to w tłuszczu
zamknięte są zapachy mięsne) na ściankach spala się natychmiast na węgiel.
Zapewniam, że mogę w nim piec choćby śledzie z cebulą, a zaraz potem
wstawić biszkopt na tort i nie ma w nim żadnego zapachu natychmiast po
wyjęciu pieczonej rzeczy :-)
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|