Data: 2012-09-21 21:20:44
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 21 Sep 2012 22:48:13 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-09-21 11:03, krys pisze:
>
>>> Ja tam sobie sama robię, taki ślunski. Z tego, co zapomnę w lodówce ;)))
>>
>> Daj przepis, please! Mój TŻ smaki dzieciństwa wspomina, sam próbował robić
>> metodą prób i błędów, ale nie daje rady.
>
> Serek biały nie pierwszej świeżości, taki lekko skwaśniały rozgniatam
> widelcem w miseczce, kładę na deseczce (którą mam specjalnie do
> odgrzewania rano chleba zamocowaną na kaloryferze), lekko solę i
> przykrywam talerzykiem. Kiedy już konsystencja zrobi się bardziej
> hmmm... ruchliwa ;) a zapach lekko zabójczy, wybieram toto na patelnię,
> dodaję kminku i podsmażam.
Nie wytrzymałam, wlasnie jestem po konsumpcji cieplutkiego. Reszta na
śniadanie, mąż będzie zachwycony.
Tu jest dokładniej o przyrządzaniu, bo sporo rad praktycznych:
http://www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_i
nt.php?id_p=6870
--
XL ze sklepowego mi wychodzi gorzki, więc dobrze że teraz mam swoją własną
"babę" od sera, jajek, mleka i śmietany, dwa domy dalej...
|