Data: 2003-02-24 08:17:35
Temat: Re: O chlebie - nie bylo w archiwum?
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Agnieszka Lipska" <N...@p...pl> napisal w wiadomosci
news:3e59ca46.614713@news.tpi.pl...
>
>
> Buuuu... Chce mi sie plakac! Tyle roboty na nic (jesli nie liczyc
> kolejnego doswiadczenia), wyszly mi 3 foremki KLUCHY W SKORUPIE!!!
> Wszystko robilam wg przepisu, wyrabialam w cieplej kuchni 20 min.,
> odlozylam do lodowki te pare lyzek ciasta na nastepny raz, reszcie
> dalam polezec 90 min. w cieplym miejscu (nie uroslo - czy to dobrze?).
> Potem wyrobilam jeszcze przez chwile, dalam do foremek i sobie ladnie
> roslo. Kiedy podwoilo objetosc (po 3 godz.), wstawilam do goracego
> pieca (w foremce nizej byla woda) i po 15 min. zmniejszylam ogien. I
> wtedy po paru min. jeden chleb (w dlugiej keksowej formie) oklapl
> wyraznie, reszta w mniejszych formach niedlugo po nim
> AgaLi
a z ktorego przepisu korzystalas?
jesli z tego co Ci tu wczoraj wkleilam, to on wymaga az 6 dni jesli robi sie
zakwas pierwszy raz. Jest bez drozdzy.
Czy z przepisu Wojmata, ktory jest w naszym archiwum dosc szczegolowo
opisany?
Jola L-L
|