Data: 2012-01-25 19:55:39
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-25 10:39, Bbjk pisze:
>> W sumie, to się zastanawiam, co czyni tę fasolę taką wyjątkową... Jak
>> czytam
>> przepisy, to składniki są całkiem zwyczajne - fasola, woda, oliwa,
>> szalwia
>> albo rozmaryn... w sumie absolutne minimum... jedyna rzecz, która jest
>> nietypowa, to sposób gotowania - 3-4 godz. w prawie zamkniętej butelce...
>> Jesteś może w stanie jakoś uchwycić i opisać to coś?
>
> Wydaje mi się, że to kwestia w miarę hermetycznego zamknięcia i
> przechodzenia wzajemnego skoncentrowanych smaków.
To ja mam szybkie pytanie za 10 punktów: co będzie lepsze do takiej
fasoli z mięsem (żeberka+przyprawa lubczyk z rozmarynem): soczewica czy
cieciorka? Trochę za bardzo esencjonalne mi wyszło danko i muszę je
"rozcieńczyć" czymś neutralnym :)
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|