Data: 2007-01-02 09:57:16
Temat: Re: Obiad!
Od: "czeremcha " <c...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kajetana_Kinga aka Słowotok <k...@g...pl> napisał(a):
> Natomiast mam inne pytanie: zostało mi pół opakowania (takiego chyba 0,5
kg)
> pszenicy na kutię z przygotowań Wigilijnych. Co można z niej zrobić
> nie_na_słodko? (jakieś potrawy może obiadowe?)
Możesz ugotować na pęczaku pszennym bardzo smaczny krupnik. Moja szwagierka
bardzo się zdziwiła w święta, że pęczak pszenny, który ona kupuje na
krupnik, to inna nazwa pszenicy na kutię.
Możesz też ugotowany pęczak przepuścić przez maszynkę z dodatkiem
zrumienionej cebulki i grzybów suszonych, albo niewielkiej ilości dowolnego
mięsa /niekoniecznie surowego/ i zrobić kotlety.
Ja mam na obiad ogórkową i drożdżowe kluski na parze z sosem wiśniowym. Tez
mam dość mięsa.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|