Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Od dzisiaj trenuję chińszczyznę... ;-)))
Date: 3 Dec 2001 11:59:25 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 18
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <9ufj5l$p65$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1007377165 13529 192.168.240.245 (3 Dec 2001 10:59:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Dec 2001 10:59:25 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.205.248.118, 213.180.130.22
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:85415
Ukryj nagłówki
>
> Chińszczyzne uprawiam od paru lat.Pokochałam marynaty ( raz na tydzień, w
sobote miesko zaprawiam, potem stoja w lodówce i czekają na smażenie nie
psując się!!) i surowawe warzywka. A skro spotrzebować chcesz sos, to moze tak:
sos+ wytrawne białe wino + imbir ( moze byc w proszku). W to kawałki kurczaczej
piersi. Niech sie gryzie. Warzywa pokroić w zapałki ( wiem że tarke masz):
korzeń selera, czarną rzodkiew, cebula, białe kawałki z kapusty pekińskiej i co
ci przyjdzie do głowy z białych warzyw, o kiełki jakie...Przygotuj migdały :
sparz, podpraż. No i końcówka: mieso odsączyć z marynaty, obtaczać w mące
kukrydzianej ( tej żółtej), smażyć w głębokim tłuszczu.Na drugiej patelni na 2
łyżkach tłuszczu przemażyc warzywa , wyłożyc na miske, na warzywa płozyc
kurczaka i posypac migdałami.Jeść koniecznie pałeczkami, mozna z ryzem.
Drugi sposób: polska biala kapusta pokrojona w paseczki, obsmażona na oleju i
podlana sosem sojowym, niech sie dusi, dusi, dusi jak będzie miękka doprawic
karmelem dla koloru i słodyczy.Pozdrawiam sosowosojowo Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|