Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Orzechy włoskie. Re: Orzechy włoskie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Orzechy włoskie.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Orzechy włoskie.
Date: Sat, 9 Jun 2012 11:46:16 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 28
Message-ID: <jqv618$l1t$1@inews.gazeta.pl>
References: <lmsr9d3lxp0p.1fpnbh45crf7t$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: smartmind.petroinform.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1339235176 21565 195.150.129.55 (9 Jun 2012 09:46:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 9 Jun 2012 09:46:16 +0000 (UTC)
X-Antivirus-Status: Clean
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-User: stefan1951
X-Antivirus: avast! (VPS 120608-1, 2012-06-08), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:346579
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:lmsr9d3lxp0p.1fpnbh45crf7t$.dlg@40tude.net...
> Przypominam wątek; około 20 czerwca owoce nadają się na konfiturę:
> http://www.grupy.senior.pl/Gruzinska-konfitura-z-orz
echow-wloskich,t,378641,p,1,2.html

A przede wszystkim na najważniejsze lekarstwo dla zmęczonych degustowaniem
krewetek i golonek wnętrzności:
20 orzechów (nie będę opisywał stanu mlecznej dojrzałości) kroimy na
ćwiartki i zalewamy 1000 ml spirytusu (proponuję propinację lubelską lub
jeżeli ktoś ma dojście "ducha puszczy z Białowieskich okolic"). Czekamy
minimum 4 tygodnie i odlewamy 3/4 zawartości a w to miejsce wlewamy taką
samą ilość tęgiego syropu cukrowego - można okrasić już wtedy miodem, ale ja
to robię później. Czekamy 4-6 tygodni, regularnie potrząsając przez miesiąc
codziennie, odstawiamu do ustania, potem delikatnie zlewamy górną warstwę i
łączymy z pierwszym nalewem (powinno go być 3/4 litra, o ile nie było
epidemii grypy żołądkowej w tym czasie). Degustujemy samotnie i zastanawiamy
się. Degustujemy powtórnie ze szwagrem, teściem, przyjacielem domu i po owym
zastanowieniu dosmaczamy, może być dobry miodzik, może nutka skórki
pomarańczowej, anyżu, imbiru. Tutaj Pan Domu ma pole do popisu. U mnie na
szafie stoi kilkanaście róznych nastaw do dosmaczania. Ostatnio nastawa z
kwiatu mniszka lekarskiego.
Pozostałość z gąsiorka mozolnie przecedzamy i używamy jako lekarstwo dla
osób słabych czyli dziecka, żony, teściowe (ale po rozcieńczeniu - po co ma
szybko wyzdrowieć).
Posdrawiam degustacyjnie
Stefan

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.06 AnonimGall
09.06 Ikselka
09.06 Ikselka
09.06 Nika
10.06 Stokrotka
11.06 Stefan
11.06 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?