Data: 2003-06-04 09:47:36
Temat: Re: P - pyszne ciasto Magdaleny, przypomnienie przepisu sprzed lat
Od: "AsiaS" <a...@n...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ulka"
> Ponizej zamieszczam przepis Magdaleny Bassett sprzed kilku lat, ktory
> jest przeze mnie wykorzystywany zawsze w lecie. Ciasto jest pyszne,
> bardzo latwe i szybkie do wykonania. Nie mogłam go znalesc w googlu,
> wiec pisze z pamieci, bo na pewno jest wart przypomnienia..
> 110g masla
> 3/4 szklanki cukru + 1 lyzka do posypania
> 2 jajka
> 3/4 szklanki maki
> 3/4 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
> Nagrzac piekarnik do 180C przez 15 min. Maslo ucierac z cukrem przez 3
> min. dolozyc reszte skladnikow ( bez owocow) i ucierac przez kolejne 3
> min. Ciasto wylozyc na mala tortownice (21) na wierzchu polozyc owoce,
> posypac lyzka cukru. Piec 1 godzine.
Hehe, te same składniki w prawie identycznej ilości
pieczone w tej samej temperaturze z owocami na wierzchu
królują na grupie od jakiegoś czasu pod inną nazwą, ciasta rabarbarowego :)
Pyszne, faktycznie :)
|