From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: POMOCY - jak zagescic krem
Date: Fri, 07 Jun 2002 22:32:56 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <h...@4...com>
References: <adqqbt$nfi$1@sunsite.icm.edu.pl> <adqqmh$980$1@sunsite.icm.edu.pl>
<k...@4...com>
<06bb01c20e67$a8ab3c90$fa92573e@homeqi3kb9pw13>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 41
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.ipa
rtners.pl!news.task.gda.pl!newsfeed.belnet.be!news.belnet.be!newsfeed.news2me.c
om!west.cox.net!cox.net!news-east.rr.com!cyclone1.gnilink.net!news-out.nuthinbu
tnews.com!propagator-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups
.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:111564
Ukryj nagłówki
>>
>> niekoniecznie chyba - jak ma byc nasaczone, to zawsze weselej jak
>> ten nasoncz (ort. internetowa...) jest aromatyczny, pachnacy,
>> smaczny, alkoholizowany...sztuczny aromat, jakbys chlusnal w
>> ciasto to jakas okropnosc gastrologiczna masz jak w banku. moze
>> nie nasaczaj sztucznym a czyms bardziej zblizonym do natury...np
>> alkoholem ;))
>>
>
>Krysiu, a co wtedy, kiedy nie ma sie w domu aromatycznego alkoholu?
>Znakomicie nadaje sie do nasaczania nasz polski olejek rumowy.
>Stosowalam - naprawde pasuje [nie mowiac o tym, ze torty na ogol jadaja tez
>dzieci].
>barbara
ja tylko tak, zeby mnie o kompletne zaslupie nie oskarzac ;))
moja Mama nasaczala:
herbata ze spirytusem
kawa
sokiem z kartonikanawet,
albo luzna galaretka
nie mowiac juz o takim na ten przyklad , ciastkiem ponczowym,
gdzie glowna role gra syrop woda+cukier+aromat (u nas sie zwie
ponczowe "Rum baba" bo faktycznie jest jakims aromatem rumowym
polane, bo nie wierze , ze prawdziwym rumem)
mozna likierami roznymi nasaczac (a la tiramisu i temu podobne),
w wersji doroslej (jak bylam mala, krecilam nosem na aromat
rumowy...)
Krysia, z chetka na Rum Babe
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|