Data: 2002-06-07 21:32:56
Temat: Re: POMOCY - jak zagescic krem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>
>> niekoniecznie chyba - jak ma byc nasaczone, to zawsze weselej jak
>> ten nasoncz (ort. internetowa...) jest aromatyczny, pachnacy,
>> smaczny, alkoholizowany...sztuczny aromat, jakbys chlusnal w
>> ciasto to jakas okropnosc gastrologiczna masz jak w banku. moze
>> nie nasaczaj sztucznym a czyms bardziej zblizonym do natury...np
>> alkoholem ;))
>>
>
>Krysiu, a co wtedy, kiedy nie ma sie w domu aromatycznego alkoholu?
>Znakomicie nadaje sie do nasaczania nasz polski olejek rumowy.
>Stosowalam - naprawde pasuje [nie mowiac o tym, ze torty na ogol jadaja tez
>dzieci].
>barbara
ja tylko tak, zeby mnie o kompletne zaslupie nie oskarzac ;))
moja Mama nasaczala:
herbata ze spirytusem
kawa
sokiem z kartonikanawet,
albo luzna galaretka
nie mowiac juz o takim na ten przyklad , ciastkiem ponczowym,
gdzie glowna role gra syrop woda+cukier+aromat (u nas sie zwie
ponczowe "Rum baba" bo faktycznie jest jakims aromatem rumowym
polane, bo nie wierze , ze prawdziwym rumem)
mozna likierami roznymi nasaczac (a la tiramisu i temu podobne),
w wersji doroslej (jak bylam mala, krecilam nosem na aromat
rumowy...)
Krysia, z chetka na Rum Babe
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|