Data: 2009-07-04 16:12:30
Temat: Re: PYCHOTKA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:zdxha10s12cb$.vfpkb4htlaru.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 4 Jul 2009 17:27:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:je2xferdmrkv.1osslma123jmb$.dlg@40tude.net...
>
> >> A ja nie uznaję nawet al dente. Jakem Polka - lubię miękkie, mięciuchne
> >> kluchy i już :-)
> >> Jutro - chłodnik, i pyyyyzyyyy z mięskiem, polane stopionym boczusiem z
> >> cebuleczką :-)
> >
> > Przed chwilą zjadłem ziemniaki polane roztopioną słoninką ze
skwarkami i
> > popijane maślanką.
> > Pychotka!
>
> To juz przerabiałam ostatnio, jedno z ulubionych jedzonek - młode
ziemniaki
> oczywiście, a z ostatnich starych zrobiona została pokaźna porcja ruskich
> pierogów, częściowo zjedzona, w większości zamrożona. Weekendowi goście
> sobie zażyczyli tonę pierogów ruskich - no i były.
> Dziś gołąbki z młodej kapusty. Nagotowałam cały kociołek - i większość
> poszła do zamrażarki, na dni leniwe i gnuśne, do wyciągnięcia :-)
Mrozimy czerwony agrest, biały dochodzi...
|