Data: 2014-10-12 14:27:23
Temat: Re: Paluchy w jedzeniu.
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu niedziela, 12 października 2014 09:27:12 UTC+2 użytkownik cef napisał:
> W dniu 2014-10-11 o 13:47, czeremcha pisze:
> > Chciałabym, żeby raz pokazali, że potrafią tak samo nałożyć i ułożyć potrawę
korzystając ze sztućców... Może w tym problem?
> A co to zmieni? Myślisz, że pokazanie na ekranie zmieni nawyki kucharza
> brudasa?
Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to, _czy umie_.
Bo może nie umie i w tym sęk.
A przecież tym, co robi niezaprzeczalnie wielkie wrażenie na przeciętnym zjadaczu
chleba jest np. to, z jaką precyzją i szybkością zawodowi kucharze kroją cebulę.
Czyli - jak opanowane mają posługiwanie się nożem - narzędziem kuchennym.
Może teraz w szkołach gastronomicznych uczy się tylko siekać, bo to robi wrażenie? A
całą resztę zostawia się kelnerom?
Ania
Ania
|