Data: 2004-04-28 07:02:02
Temat: Re: Panierowanie filetów rybnych
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <4...@b...com> Nessie wrote:
> Jeżeli w dalszym ciągu nie uda Ci się usmażyć tej ryby na chrupiąco,
> to spróbuj kupić świeżą (tzn. niemrożoną). Takie ryby jednak znacznie
> łatwiej się smażą. Ja, jako istota o maślanych łapach, ryby mrożone
> wykorzystuję wyłącznie do sosu "po grecku" albo pieczarkowo-cebulowego,
> czyli nie panieruję i nie przejmuję się, gdy się rozwalą.
Piszesz trochę tak, jakby to ryby świeże były namiastką mrożonych, a nie
odwrotnie i powodem dla których je warto kupować, jest to, że łatwiej je
smażyć. A wydaje się, że jest akurat odwrotnie. Ja natomiast zastanawiam
się, po co ktoś męczy się, żeby panierować mrożony filet, skoro można
kupić gotowe panierowane.
Władysław
|