Data: 2017-10-15 00:33:58
Temat: Re: Papier ryżowy się rozpuszcza . Jaka przyczyna?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
rageofhonor <w...@w...pl> wrote:
>
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:59e0e731$0$15194$65785112@news.neostrada.pl...
>> rageofhonor <w...@w...pl> wrote:
>> A) Sajgonki za długo czekały na smażenie - papier namókł za bardzo?
>> B) Za mało rozgrzany tłuszcz w momencie wkładania sajgonek? - sajgonki
>> zamiast się smażyć to się gotowały.
>> C) Za mokry farsz?
>
> Dosłownie sekundę moczyłem papier ryżowy. Tak by woda pokryła obie strony
> papieru. Czyli raczej to chyba nie to
> Robiłem je we frytkownicy ok 175*C, 3 minuty
> Farsz też nie był zbyt mokry
>
> Ta sekunda wystarczyła by papier stał się bardzo elastyczny. Może kiepski
> papier?
> W sumie zrobiłem 6 sztuk. Po zanurzeniu do oleju sajgonki smażyły się i
> utworzyły się bańki powietrzne które przekłułem szpikulcem.Potem papier
> zaczął się jakby topić i tak powstały dziury.
>
>
Jakiś fałszywy ten papier chyba ?
Słyszałam o fałszerstwach ryżu na masową skalę (robią go maszynowo, z
plastikowego pyłu i skrobi ziemniaczanej - nie do odróżnienia przez
przeciętnego konsumenta), to i papier ryżowy czemu by nie...
--
XL
|