Data: 2003-09-01 09:15:39
Temat: Re: Papryka- jak ją zakonserwować, by nadawała się do lecza?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gośka" <g...@W...pl> napisał w wiadomości
news:10d5.000016f9.3f525330@newsgate.onet.pl...
> Witam,
> niedawno po raz pierwszy zrobiłam leczo, według przepisu znalezionego
właśnie
> tu, no i mam mały problem, a chodzi o to, że muszę przynajmniej raz w
tygodniu
> robić dzieciakom. Papryka teraz jest tania, ale w zimie jej cena dużo
wzrośnie
> i chciałabym ją zakonserwować, ale wydaje mi się że z zalewy octowej nie
> będzie się nadawała do lecza ? Jak to zrobić? zamrozić?
Nie pomyslalas o tym, aby zakonserwowac cale leczo? Inne skladniki lecza
(pomidory, cukinia) tez sa teraz znacznie tansze, niz w zimie. Robisz
normalne leczo, tylko bez cebuli i miesa, nakladasz do sloikow i
pasteryzujesz. Po otwarciu sloika mozesz dodac podsmazona cebule i wedline,
smakuje jak swiezo przygotowane ;).
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|