Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfe
ed.atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Parowar - refleksje.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1ad9zjkqtz6ev$.1732ln81523xr.dlg@40tude.net>
<jjdd6u$5dg$1@news.icm.edu.pl>
<tg8qj6zvquwl$.72rdfjbpmk3u.dlg@40tude.net>
<jjduu6$86p$1@news.icm.edu.pl> <jjdv3f$4el$1@inews.gazeta.pl>
<1qulgryt5w6na$.7dl9t5ox8cr6$.dlg@40tude.net>
<jjdvn9$rp8$1@inews.gazeta.pl>
<f9l65alj59dt$.1ky1fdf9nb1vb.dlg@40tude.net>
<jje041$s3o$24@node2.news.atman.pl>
<1qpyjn9s6tey3$.8h30i2ggk6y0.dlg@40tude.net>
<jje0od$s3o$26@node2.news.atman.pl>
Date: Sat, 10 Mar 2012 00:16:14 +0100
Message-ID: <17h8vxuf6x2lw$.ty4t65g8rkbd.dlg@40tude.net>
Lines: 36
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.22.202
X-Trace: 1331334982 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1225 79.191.22.202:50669
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343497
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 09 Mar 2012 23:37:56 +0100, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 09 Mar 2012 23:27:05 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>> Dnia Fri, 09 Mar 2012 23:20:25 +0100, Anai napisał(a):
>>>>
>>>>> Ja jem.. ;)
>>>> Nawet umiem, ale wolę tradycyjnie. Kiedy jesteśmy w chińskiej restauracji,
>>>> zawze jem paleczkami, żeby klimat był jak trzeba. W końcu po to tam idę :-)
>>>>
>>>>> a taki sypki, to z tydzień bym jadła zanim bym skończyła :D
>>>> No, dlatego oni gotują tak, zeby się zbrylał. Do tego są specjalne odmiany,
>>>> ale jauwielbiam okragły ryż tylko, także do zup. Dlatego rzadko gotuję ryż,
>>>> ponieważ jest go zwykle wiecej i po obiedzie wyjadam z garnka każdą ilość,
>>>> tak sam, bez niczego. No a to, jak wiadomo, idzie w... :-)
>>> Jak jest więcej zrób sobie sałatkę z tuńczykiem, świetnie się komponuje
>>> z ryżem.
>>
>> Za tuńczykiem nie przepadam, jego zapach jest dla mnie nieprzyjemny, ale
>> czaaaasem zjem, owszem. Jest gorzej - ryż zjadam sam, wprost z garnka, albo
>> co jeszcze gorsze, robię zapiekany warstwowo z masłem, cynamonem, CUKREM i
>> jabłkami, a tego to już mogę zjeść... ilości wszelkie, choćby i tydzień
>> cały ;-(
>
> Ryż z jabłkami? Mojej mamy podstawowe podwieczorkowe danie :)
> Uwielbiam, ale ja daję oczywiście kleksa śmietany, bo ja ogólnie
> śmietanowa jestem. I cynamon - moja ulubiona przyprawa na słodko :)
Smietanę to ja daję do ryżu z truskawkami... a ten ryż z jabłkami to
masełkiem przesycony, przyrumieniony z wierzchu, zapieczony //slinotok, bul
bul
--
XL
|