Data: 2006-06-22 11:52:29
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7dvl0$o9$1@news.lublin.pl>,
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-F9E51F.13273822062006@news.gazeta.pl...
> >
> > Jako teoretykowi ;-) wydaje mi si?, ?e to fantastyczny sposób na
> > stworzenie Erodowiska do rozwoju beztlenowych bakterii jadu
> > kie?basianego.
> > A dobrze wysuszona lub uw?dzona kie?basa, co wiem z praktyki, wytrzyma
> > d?ugo sama z siebie.
> >
>
> Jako praktyk moge zapewnic ze słoik ze smalcem moze spokojnie stać pare
> miesiecy w chłodnym pomieszczeniu..nawet w dołku wykopanym w ziemi w
> warunkach turystycznych
>
> a jesli co jakis czas ten smalec przetopic to nawet dłuzej...
>
> a jeśli cos ma byc zatopione w tym smalcu to spokojnie wytrzyma :))
Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
Władysław
|