Data: 2006-06-22 11:39:43
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-F9E51F.13273822062006@news.gazeta.pl...
>
> Jako teoretykowi ;-) wydaje mi si´, ˝e to fantastyczny sposób na
> stworzenie Erodowiska do rozwoju beztlenowych bakterii jadu
> kie?basianego.
> A dobrze wysuszona lub uw´dzona kie?basa, co wiem z praktyki, wytrzyma
> d?ugo sama z siebie.
>
Jako praktyk moge zapewnic ze słoik ze smalcem moze spokojnie stać pare
miesiecy w chłodnym pomieszczeniu..nawet w dołku wykopanym w ziemi w
warunkach turystycznych
a jesli co jakis czas ten smalec przetopic to nawet dłuzej...
a jeśli cos ma byc zatopione w tym smalcu to spokojnie wytrzyma :))
Marek
|