Data: 2010-12-21 11:22:03
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: "Szpilka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4d107ce5$0$22814$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia dzisiejszego niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:4d0fc2f8$0$27039$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2010-12-20 21:55, medea pisze:
>>>> W dniu 2010-12-20 19:56, Qrczak pisze:
>>>>> Dnia 2010-12-20 19:27, niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>> Czyli, ile potrzeba mięsa na zrobienie pasztetu w 5 foremkach, każda
>>>>>> o
>>>>>> wymiarze 22 cm x 9 cm, wysokość 5 cm?
>>>>>> Tak pi razy oko ile tego mięsiwa, bo nigdy pasztetu nie robiłam więc
>>>>>> nie
>>>>>> mam odniesienia.
>>>>>
>>>>> Wzięłabym jakoś 1 kg mięsa na formę. Zastrzegam - to rozważania czysto
>>>>> teoretyczne, bowiem sama jeszcze nie paszteciłam.
>>>>
>>>> ??
>>>>
>>>> Może na wszystkie 1kg max 1,5kg mięsa wystarczy IMO. Te foremki to
>>>> raczej małe są, a do pasztetu dodaje się jeszcze coś poza mięsem.
>>>
>>> Oczywiście zakładam, że wątróbka to nie jest mięso, a "to oprócz mięsa".
>>
>> Zaliczam w tym przypadku wątróbkę do mięsa :-)
>> Czyli ile mam kupic w jednym mięsnym na ten pasztet :-)
>
> A jakby tak brać nie na wagę, a na gabaryty?
Wzięłam 4 kg. Gabarytowo to mam nadzieję, że mi się do gara zmieści ;-)
> Odejmując przy tym te wszystkie dodatki niemięsne, jak wątróbka.
Wątróbka wliczona. Qrak też ;-P
> Qra, absolutnie niepasztetowna
Dobry pasztet nie jest zły ;-)
Sylwia
|