Data: 2019-09-28 02:34:04
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Animka <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2019-09-27 o 21:49, Stefan pisze:
> W dniu 2019-09-27 o 16:28, Animka pisze:
>> W dniu 2019-09-27 o 07:53, Stefan pisze:
>>
>>>>> Przy podkarpackich drogach: kolczaki po 6-7 zł, podgrzybki (mało)
>>>>> po 8-10, prawdziwki (zatrzęsienie, można do lasu z kosą) 10-15 zł
>>>>> notowania z ubiegłej soboty niedzieli.
>>>>
>>>> Można tylko pozazdrościć :-)
>>>>
>>>>
>>> Z uzbieranych przez siebie ze trzy kilo świeżych zamroziłem, a
>>> ususzyłem jakies 1,20 kg ( w stanie suchym!!!). Same prawdziwki.
>>
>> Te, które zamroziłeś to najpierw umyłeś, czy włożyłeś do zamrażalnika
>> nieumyte?
>>
>>
> Obieram, czyszczę, lekko przecieram ściereczką, kroję i porcjuję do
> torebek. Do mrożenia wybieram suche i naturalnie czyste, nigdy nie myłem
> prawdziwków. Ot, taka zabawa. Do marynowania, solenia, kiszenia - tak,
> po oczyszczeniu szybki prysznic.
Aha, tzn, że po przetarciu ściereczką piach na grzybach nie zostaje.
--
animka
|