Data: 2014-12-01 16:31:39
Temat: Re: Patelnie (trochę spamująco)
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-12-01 00:44, Fragi pisze:
> Dnia Sun, 30 Nov 2014 20:30:21 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2014-11-30 15:47, Fragi pisze:
>>> A ja uważam, że wcale nie takie dobre. Już nigdy patelni Ambition nie
>>> kupię.
>> A co konkretnie im dolega?
>>
> Te moje (biała, matowa powłoka) strasznie wymagające były :) Życzyły sobie
> bardzo dużo tłuszczu,
Jak na razie nie zauważyłam, a nawet wręcz przeciwnie. Ale porównanie
mam tylko do stalowej.
> a to jak dla mnie ogromna wada jesli chodzi o
> patelnie ceramiczne. Poza tym jedna zżółkła, a smażyłam na niej to samo co
> na pozostałych.
Po jakim czasie? U mnie na razie bez zmian.
> No i łatwo się na nich przypalały niektóre potrawy. Aha, i
> nierównomiernie ciepło się na nich rozprowadzało.
Patelnia rozgrzewa się bardzo szybko. Jeśli się ją źle ustawi na
palniku, to siłą rzeczy z jednej strony rozgrzeje się bardziej. Ale to
zrozumiałe i chyba żadna aluminiowa patelnia nie będzie od tego wolna.
Ewa
|