Data: 2012-06-23 19:34:51
Temat: Re: Pektyna.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-23 21:23, Stokrotka pisze:
>> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność
>> ślinianek jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki.
>> Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego smaku, a jedynie efekty ich
>> trawienia przez amylazę - czyli dwucukry i monocukry.
>
> Upieram się pszy swoim: pewne mają słodki smak.
> Dzieciak, nie obeznany z twą wiedzą, może bułeczkę ssać długo, bo
> wyczuwa słodkawy smak. Nie jest skażony twą wiedzą, i nie jest skażony
Trudno, żeby nie czuł słodkiego, jak niemal do każdej bułki jest dodany
cukier:
http://www.spc.pl/pl/produkty/oferta_piekarska/bulki
.html
Naprawdę, nie musisz robić dodatkowo rewolucji w biologii :)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|