Data: 2012-06-23 19:45:49
Temat: Re: Pektyna.
Od: Witek <j...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-06-23 21:23, Stokrotka pisze:
>
>
>> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność
>> ślinianek jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki.
>> Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego smaku, a jedynie efekty ich
>> trawienia przez amylazę - czyli dwucukry i monocukry.
>
> Upieram się pszy swoim: pewne mają słodki smak.
> Dzieciak, nie obeznany z twą wiedzą, może bułeczkę ssać długo, bo
> wyczuwa słodkawy smak. Nie jest skażony twą wiedzą, i nie jest skażony
> twym pośpieszkiem nie pozwalającym ci wczuć się w smak pokarmu.
>
>
Za o ma amylazę ślinową taką jak ja i Ty!!!!!!
Masakra z "logicznym myśleniem" ;-(
|