Data: 2004-07-28 07:11:53
Temat: Re: Pierogi ruskie zagranica
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Boguslaw kempny" <k...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:410747a6@news.stanpol.com.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
> >
> > Pol kilo "mokrego" sera (tego niby "serka homo") + paczuszka purée
> > proszku (125 g). Wymieszac, poczekac 5 minut... wrobic szklanke mleka.
> >
> To musi byc okropne. Nie lepiej zrobic sobie twarog samemu?
> Odstawic mleko zeby skwasnialo, potem lekko podgrzac,
> a jak sie zetnie przecedzic i odcisnac w plociennym woreczku.
> To naprawde niewiele pracy. Mozesz miec co najwyzej klopoty z kupieniem
> mleka, ktore zechce sie ukwasic.
>
> BK
Spróbuj zzakiśić mleko z hartonu...życze powodzenia..
w niektórych przepisach widziałem mozliwosc dodania fety fo farszu...
nie jest to twarożek ale..
Marek
|