Data: 2014-04-21 02:25:38
Temat: Re: Pochwalę się - zrobiłem żurek...
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
>
> Fajnie, że Ci wyszedł ten żurek, ja robię go jedynie na wywarze z szynki i
> wkłądam do niego białą kiełbasę (jasne że wszystko własnego wyrobu i
> wędzenia mojego męża).
> A z dudków to są pierogi świetne, z tych ugotowanych. Jadłeś kiedyś?
Ale do pierogów to co najmniej wieprzowe, a najlepsze wołowe. Cielęce są
za delikatne. I strasznie dużo z tym roboty - bo najlepiej dudki
posiekać, mielone to już nie to (i tu właśnie wołowe maja przewagę - po
zmieleniu nadal zachowują sprężystość, cielęce ulegają zbytniemu
zgnieceniu).
Jasne że jadłem, jak można nie jeść pierogów z dudkami? Już paru
właścicieli knajp namawiałem - jakoś żaden się nie skusił żeby to do
menu wprowadzić - nie wiem czemu, pychota za ciężką kasę sprzedać się
dająca, robiona z produktów które można kupić za grosze.
--
Darek
|