Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Trybun <Y...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomidorowy obłęd
Date: Sat, 25 May 2013 12:48:03 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 26
Message-ID: <knq4sr$jvt$1@node1.news.atman.pl>
References: <knq2a8$hg1$1@node1.news.atman.pl>
<1rxiqoljdolcj$.13a165teyxjau.dlg@40tude.net>
<knq2u7$hq0$2@node1.news.atman.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: 78.30.84.231
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1369478876 20477 78.30.84.231 (25 May 2013 10:47:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 25 May 2013 10:47:56 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:17.0) Gecko/20130509 Thunderbird/17.0.6
In-Reply-To: <1...@4...net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351181
Ukryj nagłówki
W dniu 2013-05-25 12:24, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 25 May 2013 12:14:47 +0200, Trybun napisał(a):
>
>> W dniu 2013-05-25 12:09, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 25 May 2013 12:04:05 +0200, Trybun napisał(a):
>>>
>>>> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
>>>> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią? Idę do
>>>> knajpy na kotleta schabowego, do którego oczywiście jakiś imbecyl
>>>> zbryzgał mi frytki ketchupem.. Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
>>>> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
>>>> podniebienie. Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego, a
>>>> dziś szok gdy ktoś nie dodaje. Tu na grupie czytam że niektórzy nawet
>>>> posuwają się do uszlachetniania smaku szparagów... pomidorem...
>>> Pomidor.
>> Tylko do kanapki, i na sałatkę:-P
> I do leczo, CZASEM do bigosu, ryba po grecku też pomidora mieć musi... no
> ale keczupem zaocznie bryzgane frytki to jak dla mnie powód do wyjścia.
Do niedawna też sobie nie wyobrażałem do mojej sztandarowej potrawy -
lecza z cukinii, bez dodatku pomidorowego. Mało tego - on był wręcz
podstawowym składnikiem. Aż przyszła chwila że z powodu braku komponentu
pomidorowego musiałem zrobić je bez niego. Wyszło tak że już obywam się
bez pomidorka. Zdecydowanie lepszy i wyrazistszy smak.
Co do tego keczupu na frytkach, - to już jest norma że podają je już
zbryzgane. Przynajmniej w tych lokalach które odwiedzam.
|