Data: 2013-05-25 12:24:05
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 May 2013 12:14:47 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2013-05-25 12:09, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 25 May 2013 12:04:05 +0200, Trybun napisał(a):
>>
>>> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
>>> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią? Idę do
>>> knajpy na kotleta schabowego, do którego oczywiście jakiś imbecyl
>>> zbryzgał mi frytki ketchupem.. Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
>>> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
>>> podniebienie. Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego, a
>>> dziś szok gdy ktoś nie dodaje. Tu na grupie czytam że niektórzy nawet
>>> posuwają się do uszlachetniania smaku szparagów... pomidorem...
>> Pomidor.
>
> Tylko do kanapki, i na sałatkę:-P
I do leczo, CZASEM do bigosu, ryba po grecku też pomidora mieć musi... no
ale keczupem zaocznie bryzgane frytki to jak dla mnie powód do wyjścia.
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|