Data: 2004-08-26 15:41:01
Temat: Re: Pomidory na zime
Od: "Munia" <M...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
chcę takie zrobić tylko czy tak długie pasteryzowanie ich zbytnio nie
rozmiękcza.pozdrowienia z Krynicy
Użytkownik "Ewa" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3062.00000502.412d0712@newsgate.onet.pl...
> W zeszłym roku zrobiłam na próbę pomidory na sucho, a w tym robię bardzo
dużo.
> Przepis prosty a pomidorki jak świeze i nadają się na kanapki.
> Do wyparzonych słoików wkładam pomidorki umyte i wytarte (najlepsze
limy -ale
> i takie też sa dobre, w przepisie oryginalnym były koktailowe).Dodaję po 1
> ząbku czosnku i zakręcam. Słoik w zależności od wielkości pasteryzuję 40 i
30
> minut.W słoiku moze pojawić się kilka kropel rosy, nic nie szkodzi.
> Wypróbujcie naprawdę warto.
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|