Data: 2012-01-30 13:28:11
Temat: Re: Pomysł na... OT
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-30 14:06, Nixe pisze:
>> Aproposik, to jadłam tzw. dakłasa cukiernianego od Sowy,
>
> A jakiego (tzb. skąd) polecasz?
> Bo ten od Sowy mi smakował, ale nie mam porównania.
To nie u nas było, ale u nas można zrobić domowy.
>> Tłusty, ciężki, przesłodzony.
>
> Zgadzam się jedynie co do tego, że może ciut za słodki.
> Ale ciężki i tłusty? Taż tam sama beza i jedynie trochę kremu.
> Od czego ta ciężkość i tłustość?
Miałam wrażenie, że tam był krem maślany, a może ze śmietany zrobiło się
masło (te torty rozwożą z Bydgoszczy do różnych miast, może w
transporcie się ubiło?), w każdym razie tłuszcz był wyraźnie wyczuwalny,
a masa bardziej zbita (ciężka) niż w tym, z jakim porównywałam. Wg mnie
ten tort powinien być leciutki, a ten od Sowy nie był.
--
B.
|