Data: 2016-04-01 20:01:24
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 1 Apr 2016 19:40:20 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
>>> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
>>> wskazany. Do tego odpowiednie wino i ... niech się chowają te wszystkie
>>> szampany razem z kawiorem wzięte.
>
> NIe zgadzam się: pyszne są pstrąg pieczony, albo flądra wędzona.
To oczywiste! - jednak to coś zupełnie innego :-)
Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz, z pęczkiem natki
pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię i na pół godzinki do
piekarnika. Poezja :-)
|