Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pomysł na... Re: Pomysł na...zaczyn zytni

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pomysł na...zaczyn zytni

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Pomysł na...zaczyn zytni
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <jfsa1q$h6a$1@node2.news.atman.pl> <jfsfuv$2bf$1@inews.gazeta.pl>
<jfsg2m$h6a$9@node2.news.atman.pl>
<4f225874$0$26690$65785112@news.neostrada.pl>
<jfv9ts$rr5$1@node2.news.atman.pl>
<4f28ef96$0$1264$65785112@news.neostrada.pl>
<jgek99$8a5$3@node2.news.atman.pl> <jges5h$8br$1@inews.gazeta.pl>
<jgeuji$ajg$1@news.icm.edu.pl> <jgevc3$ium$1@inews.gazeta.pl>
<jggj8u$pql$1@news.icm.edu.pl>
<4f2be2e1$0$1215$65785112@news.neostrada.pl>
<jggqan$8l0$1@news.icm.edu.pl>
<4f2bef9a$0$1229$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Fri, 3 Feb 2012 16:43:00 +0100
Message-ID: <11k1219mzbckw$.194uvnyhr8m05.dlg@40tude.net>
Lines: 25
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.130.43
X-Trace: 1328283853 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1278 79.191.130.43:50319
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:342096
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 3 Feb 2012 15:31:06 +0100, bulka paryska napisał(a):

> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:jggqan$8l0$1@news.icm.edu.pl...
>> W dniu 2012-02-03 14:36, Qrczak pisze:
>>> Ale to jest strasznie prosty przepis:
>>> - zaczyn
>> A toto skąd wziąć? Ukisić sobie samemu?
>> Ewa
> ============
> A stad na przyklad :)
> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/02/zakwas
-zytni-krok-po-kroku.html
> (...)

Zaczyn o wiele szybciej i zupełnie prawidłowy:
- ilość mąki jak w powyższym linku
- ilość wody (gotowana! ostudzona) zmniejszona nieco
- na miejsce części wody dodać "to coś" białe wraz z płynem z dna słoja z
ogórkami kiszonymi (własnej roboty, niepasteryzowanymi) - są to po prostu
kolonie bakterii kwasu mlekowego, dokładnie takie same, które są pracowicie
i długo hodowane w ww przepisie w linku.

Zakwas ten przechowujemy w lodówce, po każdorazowym użyciu dodając mąki i
świeżej letniej przegotowanej wody i pozostawiając na dobę w cieple, potem
znowu do lodówki.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.02 Qrczak
03.02 medea
03.02 Qrczak
03.02 medea
03.02 Ikselka
03.02 Ikselka
03.02 Qrczak
03.02 Majka
04.02 Ikselka
04.02 medea
04.02 czeremcha
10.02 medea
10.02 Ikselka
10.02 medea
11.02 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?