Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Proble ze schabem... Re: Proble ze schabem...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Proble ze schabem...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!newsfeed.ne
ws2me.com!cycny01.gnilink.net!cyclone1.gnilink.net!spamkiller.gnilink.net!gnili
nk.net!trnddc03.POSTED!0131c421!not-for-mail
From: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <dkvpeh$12b$1@nemesis.news.tpi.pl> <H2Kcf.19195$6M6.903@trnddc04>
<dkvr6r$a3g$1@news.onet.pl>
Subject: Re: Proble ze schabem...
Lines: 24
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2670
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2670
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Message-ID: <HvKcf.26986$dU6.1578@trnddc03>
Date: Thu, 10 Nov 2005 16:25:11 GMT
NNTP-Posting-Host: 70.17.22.229
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: trnddc03 1131639911 70.17.22.229 (Thu, 10 Nov 2005 11:25:11 EST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Nov 2005 11:25:11 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252535
Ukryj nagłówki

"Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:dkvr6r$a3g$1@news.onet.pl...
> "eM eL" wrote in message news:H2Kcf.19195$6M6.903@trnddc04...
>>. Stosujac ww metode schabik jest miekki, soczysty i lekko rozowy w samym srodku.
>
> czyli lekko surowy?

To kwestja definicji i upodoban, ale IMO "surowy" w sensie "nie upieczony" to on juz
nie jest bowiem "lekko rozowy w srodku" to wlasnie "juz upieczony" a jeszcze "nie
zameczony."

Meczenie zywnosci przez zbyt dlugie pieczenie czy gotowanie to sport dosyc powszechny

na swiecie poza niektorymi kuchniami chinskimi i tam wlasnie nalezy udac sie po
inspiracje jesli nie przepada sie za "zameczonym" schabikiem. W oryginale przepis
ten byl marynowany w marynacie z drobno pociapanego czosnku, papryczek jalapeno czy
podobnych, miodu, prazonych ziaren kolendry, whiskey, soli, odrobiny oleju i
"chinskiej przyprawy o pieciu smakach" (najwazniejsza przyprawa w tej potrawie...)
ale wychodzi znakomicie "po polsku", tzn. schabik (lub poledwiczka) posolony,
popieprzony, naszpikowany czosnkiem, wedzonym boczkiem i natarty majerankiem z
odrobina octu.

Uklony ><eM eL><


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.11 dogma
10.11 Wladyslaw Los
10.11 Ewa (siostra Ani) N.
10.11 Waldemar
11.11 Misiek
11.11 Misiek
11.11 Waldemar Krzok
11.11 Waldemar Krzok
11.11 Waldemar Krzok
12.11 Misiek
14.11 Aneczka
15.11 @nn
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?