Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki? Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Date: Mon, 23 Feb 2015 22:37:41 +0100
Organization: private
Lines: 88
Message-ID: <o...@t...home>
References: <mbfk14$8s3$1@dont-email.me> <54df93eb$0$2174$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@4...net>
<54df9ceb$0$2186$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<54e08f1c$0$2188$65785112@news.neostrada.pl>
<ljc9gfibxh1c.19wjfq1zbkzml$.dlg@40tude.net>
<54e217ef$0$2177$65785112@news.neostrada.pl>
<17aim7e6tpool$.yxo6jlnxbalb$.dlg@40tude.net>
<54e8cf86$0$2187$65785112@news.neostrada.pl>
<zt8xstae1i92$.ykfeknsdt7z0.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
<157xg4t9djukd$.60nzid2kkrdw$.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
<1u82uslp2s9xd$.1hlum064wa2nt$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 78.10.134.254
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1424727465 26075 78.10.134.254 (23 Feb 2015 21:37:45
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Feb 2015 21:37:45 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362233
Ukryj nagłówki

W dniu .02.2015 o 21:34 XL <i...@g...pl> pisze:

> Dnia Mon, 23 Feb 2015 21:28:45 +0100, Trefniś napisał(a):

(...)
>> Wyliczyłem im, że produkcja majonezu w domu będzie tańsza i zdrowsza niż
>> zajadanie się margaryną.
>> Oczywiście tańsza też niż najtańszy majonez z Bierdolonki.
>> Pokazałem, jak wykonać majonez w 1 minutę (możecie obejrzeć na YT).
>>
>> Niestety - przyzwyczajenie jest silniejsze.
>> Najtańsze margaryny wygrały.
>>
>
> Wygrały ceną - masło jest już bardzo drogie.

Pisałem o _majonezie_ domowym! Mimo, że wypada taniej niż najtańsze
margaryny - przegrał.
A smaczniejszy i znacznie zdrowszy (niski IG i duża zaw. zdrowszych
tłuszczy).
Prosta rzecz - _zdrowy_ olej rzepakowy z emulgatorem w formie żółtka.
Wygrywa jakaś uwodorniona mieszanina oleju palmowego.

> Pytanie, kto i dlaczego kupuje
> te DROGIE margaryny, ceną nawet przewyższajace masło!

Rodzaj nowej w Polsce mutacji snobizmu - niektórzy kupują nawet gorsze -
byle w drogim sklepie i w odpowiedniej cenie.

Mnie zachwyca ostatnio "Smakowita Pajda - smalczyk w 100% roślinny" ZT
Kruszwica.
Jest wersja z cebulką i jabłkiem, oraz z ziołami ogrodowymi:

http://www.ztkruszwica.pl/pl/aktualnosci/smakowita-p
ajda

Pierwsza z brzegu recenzja (wegetarianki!):

http://zielonyjelen.blox.pl/2013/12/Oceniam-sobie-Sm
akowita-Pajda.html

Tylko nie kpijcie z nicka "Zielony jeleń"...

Jeden wielki zachwyt.
Nawiasem - dziwią mnie wegetarianie, którzy na siłę próbują swoje potrawy
upodobnić do mięsnych... Dla mnie (mam za sobą wielomiesięczny
wegetariański epizod) zawsze było to oszukiwanie samego siebie przez
wegetarian.

Zgadnijcie, z czego ów "smalczyk"?
"Oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy, rzepakowy, kokosowy w
zmiennych proporcjach) prażona cebulka (9,2%), sól, suszone jabłka (0,6%)
aromaty"

Hehe - olej palmowy i "zmienne proporcje". Wegetarianie zachwyceni (na
szczęście chyba nie wszyscy).

Naprawdę - ten produkt to chyba test "jak daleko można bezkarnie pogrążyć
się w idiotyźmie".
Jak widać - można jeszcze dalej, czekam na kolejne produkty!

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.02 XL
23.02 Trefniś
23.02 XL
23.02 Trefniś
23.02 Trefniś
23.02 Pszemol
24.02 Wiesiaczek
24.02 Qrczak
24.02 Trefniś
24.02 Wiesiaczek
24.02 Wiesiaczek
24.02 Trefniś
24.02 XL
24.02 XL
24.02 Trefniś
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem