Data: 2015-02-23 22:57:51
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 23 Feb 2015 22:37:41 +0100, Trefniś napisał(a):
> Zgadnijcie, z czego ów "smalczyk"?
> "Oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy, rzepakowy, kokosowy w
> zmiennych proporcjach) prażona cebulka (9,2%), sól, suszone jabłka (0,6%)
> aromaty"
> (...)Naprawdę - ten produkt to chyba test "jak daleko można bezkarnie pogrążyć
> się w idiotyźmie".
> Jak widać - można jeszcze dalej, czekam na kolejne produkty!
Co a zbieg okoliczności - właśnie dziś na zakupach MŚK zwrócił mi ze zgrozą
uwagę na to "cudo". Także na jakąś "margarynę o smaku masła". Podobne
uczucia żywimy od dawna do "kotletów sojowych"... Cz(e)kam na dalsze
sensacje tego typu...
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|