Strona główna Grupy pl.rec.ogrody Produkcja chrzanu - pasteryzować? Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed0
0.sul.t-online.de!t-online.de!border4.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.gi
ganews.com!nntp.giganews.com!novia!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!n
ewsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.p
l!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.ogrody
References: <4...@d...googlegroups.com>
<i8c4lq$b68$1@news.onet.pl>
<3...@h...googlegroups.com>
<1mw7cb8hkpg2o$.bj5v18crejte.dlg@40tude.net>
Subject: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
Date: Thu, 7 Oct 2010 03:29:27 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Lines: 33
Message-ID: <4cad2289$0$27030$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.225.90
X-Trace: 1286414985 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27030 83.6.225.90:1106
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Original-Bytes: 2364
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:230462
Ukryj nagłówki


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1mw7cb8hkpg2o$.bj5v18crejte.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 6 Oct 2010 09:18:17 -0700 (PDT), Aabacus napisał(a):
>
>> On 4 Paź, 10:53, "moon" <m...@y...com> wrote:
>>> ?Lisciasty wrote:
>>>> Jako, że syfiarze mieniący się producentami chrzanu fałszują go
>>>> nagminnie mlekiem w proszku, postanowiłem przerobić nieco surowca i
>>>> zapakować go w słoiki. Pytanie czy chrzan+sok z cytryny wystarczy, czy
>>>> dodawać coś jeszcze? Słoiki pasteryzować czy ino zakręcić i w chłód
>>>> postawić?
>>>
>>> pasteryzować!
>>> a jeżeli nie chcesz, to zdradzę ci trick.
>>> nakrętkę posmaruj spirytusem od wewnątrz (nie zliż, haha) i zapal.
>>> kiedy zapłonie szybko nałóż na słoik i dokręć.
>>> płomień skonsumuje tlen w słoiku i "konserwa" będzie przez to trwalsza.
>>>
>>> moon-advisory
>>
>> Z tym trikiem to byłbym ostrożny. Atmosfera beztlenowa jest ryzykowna,
>> bo są bakteria które tylko na to czekają, np. Clostridium botulinum.
>> Zdarzają się takie przypadki w domowych przretworach niekoniecznie
>> mięsnych - np fasolka szparagowa.
>> Adam
>
> Pisałam przecież, że beztlenowce się ucieszą.

Bo to ktoś nie przeczytał dokładnie - na powierzchnię wylewano spirytus
salicylowy. No i kojarzyło sie z bańkami na pleckach.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.10 Jacek
Zmierzch kreta?
Sternbergia lutea
Pomarańcza w doniczce
dracena
Test
jeszcze raz - co za roślina
jaka to roślina ?
Chwastnica w trawniku
rośliny inwazyjne- walka z wiatrakami?
aronia na jarząbie coś sie dzieje
Klon palmowy - czesciowo uschnal po zimie
co zrobić z szyszkami?
Co urośnie w cieniu
Cebula w doniczkach
Szerokość ścieżki ogrodowej - jaka?
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?