Data: 2008-02-10 10:12:18
Temat: Re: Prośba o przepis na pieczeń wołową
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 9 Lut, 23:07, Ikselka wrote:
> [...]
> Mięso włożyć do foliowego worka, po czym krawędzią drewnianej deski lub
> wałkiem do ciasta stłuc na kwaśne jabłko ze wszystkich stron -
> przewracając. Ma być wyraźnie rozluźnione, takie jakby lecące przez ręce,
> ale z zachowaną strukturą włokien.
> [...]
Będąc młodą kucharką, nie obiłam mięsa:>
Pieczeń 6 h stała na gazie i była twarda.
No i taką podałam;p
Na drugi dzień trzymałam też długo na gazie, co zostało podsumowane:
- gdyby tej pieczeni starczyło na tydzień, to może ostatniego dnia
doczekalibyśmy się jej miękkiej:]
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.zwijaj.pl/
|