Data: 2006-03-23 01:08:11
Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
qd wrote:
> No dobra, stek z peerelu...
> po pierwsze: mieso GRUBO mielone ( wolowe, wieprzowe, mieszane co tam
> akurat kucharz mial)czyli nie z oczek na mielone tylko na kielbase,
> te najwieksze
> po drugie, co prawda z dodatkiem bulki, ale dosc oszczednym, to nie
> ma byc bulka z miesem tylko na abarot
> po trzecie - nie dodaje sie cebuli w zadnej postaci do masy miesnej,
> tylko sol i pieprz
> po czwarte - jajko sie daje, ale dosc oszczednie czyli jedno na 4
> steki
> po piate - wyrabia sie mase, formuje okaragle spore i dosc plaskie
> steki i odstawia, w chlodne miejsce,zeby sobie polezaly
> po szoste- do smazenia oprósza sie mąką, dosc skąpo
> po siodme - glowy nie dam, ale jesli kto ma dzielo wiekopomne "Kucharz
> gastronom" to na pewno tam taki stek znajdzie
> qd
===
Ha! _Dokładnie_ w ten sposób robiłem. Ale to nie jest to. Musi być jakiś
drobiazg nie zawarty w tym algorytmie, który decyduje o specyficznym dla
tego steku smaku.
waldek
===
|