Data: 2006-03-22 20:33:22
Temat: Re: Prosta piłka - steki
Od: "qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No dobra, stek z peerelu...
po pierwsze: mieso GRUBO mielone ( wolowe, wieprzowe, mieszane co tam akurat
kucharz mial)czyli nie z oczek na mielone tylko na kielbase, te najwieksze
po drugie, co prawda z dodatkiem bulki, ale dosc oszczednym, to nie ma byc bulka
z miesem tylko na abarot
po trzecie - nie dodaje sie cebuli w zadnej postaci do masy miesnej, tylko sol i
pieprz
po czwarte - jajko sie daje, ale dosc oszczednie czyli jedno na 4 steki
po piate - wyrabia sie mase, formuje okaragle spore i dosc plaskie steki i
odstawia, w chlodne miejsce,zeby sobie polezaly
po szoste- do smazenia oprósza sie mąką, dosc skąpo
po siodme - glowy nie dam, ale jesli kto ma dzielo wiekopomne "Kucharz
gastronom" to na pewno tam taki stek znajdzie
qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|