Data: 2009-06-30 18:36:22
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W Usenecie Ikselka <i...@g...pl> tak oto plecie:
>
> Dnia Mon, 29 Jun 2009 08:37:58 -0700 (PDT), mal napisał(a):
>
>> On 27 Cze, 00:19, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 18:45:15 +0200, jadrys napisał(a):
>>>
>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>
>>> Łobożę, istny horror :-D
>>
>> Można, ale np.jajecznicę na pomidorach. Właśnie zbliża się sezon.
>> Poza tym nie musi być to na patelni, a wystarczy rondelek.
>
> To już wolę na parze... Pomidory obowiązkowo, ale wpierw masełko, w
> roztopione masełko te pomidory... udusić; karotenik/lykopenik się
> pięknie w tłuszczu rozpuści, kolor piękny będzie, smak niebiański i jak
> zdrowo. Nieeee, bez masełka jajeczniczka z pomidorami nie liczy się :-)
A z ilu to jajeczek, że jajeczniczka jest?
Qra
|