Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news-stoc.te
lia.net!news-stoa.telia.net!telia.net!zen.net.uk!newspeer.lavaseals.co.uk!diabl
o.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przeboje ziemniaczane.
Date: Tue, 14 Oct 2003 09:27:13 +0100
Organization: Home
Lines: 26
Message-ID: <8...@4...com>
References: <7...@n...onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: 81.79.136.36
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg1.svr.pol.co.uk 1066120048 4800 81.79.136.36 (14 Oct 2003 08:27:28 GMT)
NNTP-Posting-Date: 14 Oct 2003 08:27:28 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176259
Ukryj nagłówki
On 14 Oct 2003 02:19:47 +0200, ""
<m...@W...onet.pl> wrote:
>Witam! Lubi? ziemniaki pod ka?d? postaci?, przyrz?dzam wiele potraw z nich,
>ale mój repertuar ju? mi si? znudzi?. Ch?tnie skorzystam z przepisów innych
>smakoszy. W?a?nie naby?am ca?y worek ziemniaczków.Trzeba je jako? zu?y?. pzdr.
moj zelazny cheese and onion pie...
dowolna ilosc ziemniakow ugotowac. pokroic cebuli - ile sie chce
- lubisz malo - to malo, etc. zetrzec DUZO zoltego sera - w sumie
dowolny, ale gumowate sery i te bezsmakowe lagodne sa do bani.
moze byc juz troche porzechodzony i twardy - jak sie da zetrzec
to jest dobry. wymeiszac najpierw prawie caly ser z kartoflami -
im dluzej sie miesza tym bardziej ser sie topi i stapia z
kartoflami, mieszac, az zacznei odchodzic calosc a la kula od
brzegow garnka, wmieszac cebule, wy;lozyc na dosc plaskie
naczynei zaroodoporne (jak sie lubi chrupiaca skorke serowa, jak
nie to moze byc mniejsze a glebsze). posypac reszta sera i piec
w srednim piekarniku az powstanie w/w skorka.
ja to moge jesc bardzo czesto, co gorsza , na zimno tez....
trys, kartoflozerca
K.T. - starannie opakowana
|