Data: 2003-10-14 08:27:13
Temat: Re: Przeboje ziemniaczane.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 14 Oct 2003 02:19:47 +0200, ""
<m...@W...onet.pl> wrote:
>Witam! Lubi? ziemniaki pod ka?d? postaci?, przyrz?dzam wiele potraw z nich,
>ale mój repertuar ju? mi si? znudzi?. Ch?tnie skorzystam z przepisów innych
>smakoszy. W?a?nie naby?am ca?y worek ziemniaczków.Trzeba je jako? zu?y?. pzdr.
moj zelazny cheese and onion pie...
dowolna ilosc ziemniakow ugotowac. pokroic cebuli - ile sie chce
- lubisz malo - to malo, etc. zetrzec DUZO zoltego sera - w sumie
dowolny, ale gumowate sery i te bezsmakowe lagodne sa do bani.
moze byc juz troche porzechodzony i twardy - jak sie da zetrzec
to jest dobry. wymeiszac najpierw prawie caly ser z kartoflami -
im dluzej sie miesza tym bardziej ser sie topi i stapia z
kartoflami, mieszac, az zacznei odchodzic calosc a la kula od
brzegow garnka, wmieszac cebule, wy;lozyc na dosc plaskie
naczynei zaroodoporne (jak sie lubi chrupiaca skorke serowa, jak
nie to moze byc mniejsze a glebsze). posypac reszta sera i piec
w srednim piekarniku az powstanie w/w skorka.
ja to moge jesc bardzo czesto, co gorsza , na zimno tez....
trys, kartoflozerca
K.T. - starannie opakowana
|