Data: 2003-10-14 09:10:04
Temat: Re: Przeboje ziemniaczane.
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> moj zelazny cheese and onion pie...
>
> dowolna ilosc ziemniakow ugotowac. pokroic cebuli - ile sie chce
> - lubisz malo - to malo,
Ale jak ja kroic, w plasterki, kostke, czy podsmazasz ja przed dodaniem?
etc. zetrzec DUZO zoltego sera - w sumie
> dowolny, ale gumowate sery i te bezsmakowe lagodne sa do bani.
> moze byc juz troche porzechodzony i twardy - jak sie da zetrzec
> to jest dobry. wymeiszac najpierw prawie caly ser z kartoflami -
> im dluzej sie miesza tym bardziej ser sie topi i stapia z
> kartoflami, mieszac, az zacznei odchodzic calosc a la kula od
> brzegow garnka,
Czy on ma sie jakos podgrzewac, czy mieszac ten ser z goracymi kartoflami,
ale wtedy one sie rozpadna, a zreszta w trakcie krojenia znacznie ostygna.
wmieszac cebule, wy;lozyc na dosc plaskie
> naczynei zaroodoporne (jak sie lubi chrupiaca skorke serowa, jak
> nie to moze byc mniejsze a glebsze). posypac reszta sera i piec
> w srednim piekarniku az powstanie w/w skorka.
>
> ja to moge jesc bardzo czesto, co gorsza , na zimno tez....
>
> trys, kartoflozerca
> K.T. - starannie opakowana
>
Prosze o wyjasnienie mi tych watpliwosci.
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|