Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!sgh
.waw.pl!not-for-mail
From: "Bożenka" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przeboje ziemniaczane.
Date: Tue, 14 Oct 2003 12:27:59 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 27
Message-ID: <bmgj86$2i9$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
<bmgd73$h4$1@absolut.sgh.waw.pl> <bmgeso$iuj$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: pc139-99.sgh.waw.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176282
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Blancanieves" <N...@N...PL> napisał w wiadomości
news:bmgeso$iuj$1@korweta.task.gda.pl...
> Bożenko :)
> A na tą czosnkowoą zapiekankę jest gdzieś w googlach przepis????
Napewno jest ;-) , ale ze mam pod reka to wklejam.
Czosnkowa zapiekanka Bozenki.
ziemniaki
czosnek (duzo)
trochę mleka
Obrane ziemniaki trzeba pokroic w plasterki tak ok. 1cm. Czosnek tez w
plasterki. Naczynie posmarowac maslem lub olejem, posypac czosnkiem (czesc)
i ukladac ziemniaki, tak aby ladnie zachodzily na siebie (zazwyczj robie
jedna warstwe - ladnie sie zapiekaja, ale mozna i wiecej). Posypac resztkami
czosnku, sola i przyprawami. Zalac mlekiem, wlewam tyle, aby ziemniaki lekko
wystawaly. I do piekarnika - 200 C na ok. godzine. Zapach cudowny, a smak
jeszcze lepszy. Mniammm....
Bozenka z Wilna ;o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|