Data: 2006-01-22 10:16:08
Temat: Re: Przepis na devolaje
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
> gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
położyć krążek masła i plasterek cytryny.
Gosia
|