Data: 2006-01-22 10:58:04
Temat: Re: Przepis na devolaje
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dqvm18$dje$1@news.onet.pl>,
"Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> wrote:
> > Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> > przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
> > gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
>
> Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
> Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
> po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
> roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
> po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
> przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
> położyć krążek masła i plasterek cytryny.
Trochę to naciągany przepis, ale jako namiastka może być.
Władysław
|