Data: 2008-02-26 16:12:04
Temat: Re: Przepis na gulasz z świńskich serc
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Dusi się później, najpierw smaży... Jak wpakowała surowe mięso do wody i
>bulgocze to dostanie wygotowany wiór bez smaku - mięso (a i podroby,
>przynajmniej ich większość) na gulasz należy wstępnie lekko obsmażyć żeby
>za szybko w duszeniu nie rozmiękły - mają zacząć się ścinać wewnątrz zanim
>na dobre woda do środka mięsa wniknie.
No wlasnie ,,obsmazyc'' , czyli krotko sciac bialko z wierzchu, a nie
smazyc!
Ale kiedys ogladalem na Discovery lowcow mitow (chyba tak to sie nazywalo),
gdzie
badano rytual ,,obsmazania'' miesa (chodzilo o sztuke mies, a nie o gulasz,
czyli drobne kawalki)
wyszlo ze obsmazanie pomaga jak umarlemu kadzidlo! NIE MA WPLYWU na
zachowanie wilgoci w srodku miesa
pozdrawiam WM
|